Drejning hjälper kollegor att lära känna varandra på ett nytt sätt

Hesselby Slott erbjuder ett flertal teambuilding-aktiviteter för företag och grupper som väljer att konferera här. Vi har träffat Elise Arwin som driver Hesselby Slotts eget krukmakeri. I krukmakeriet erbjuds olika aktiviteter för stora och små grupper.

Elise Arwin arbetade under många år som industridesigner men under en resa till Gotland och öns många krukmakerier fick hon övertygelsen att hon skulle byta yrkesbana och satsa på att bli krukmakare. Det lade grunden till Hesselby Krukmakeri som snart firar 1 år.

– Efter min barnledighet kände jag att jag ville byta bana i livet. Jag ville inte sitta framför en dator mer. Jag vill skapa och designa med händerna, det blev så tydligt för mig där på Gotland. Så jag bestämde mig för att satsa på att bli krukmakare, säger Elise Arwin.

Sagt och gjort, Elise åkte hem till Hässelby och slog numret till Hesselby Slott och presenterade sin idé för hotelldirektör Jenny Bergström som nappade och resten är historia.

– Jag ville dels vara med och bidra till mer lokal verksamhet i Hässelby i kombination med att erbjuda aktiviteter i krukmakeriet för företag och grupper som väljer att anordna möten och konferenser på Hesselby Slott, säger Elise.

Drejning som meditation

Drejandet har varit en del av människans liv i årtusenden och man kan anta att magin är kopplad till att man snabbt ser resultat samtidigt som det är meditativt, hjärnan får vila medan kroppen jobbar och skapar.

– När jag jobbade som industridesigner var jag trött i hjärnan men pigg i kroppen när jag kom hem från en arbetsdag. Nu är det tvärt om, jag trött i kroppen men min hjärna är pigg och utvilad efter en dag på jobbet. Det är fantastiskt att känna så, säger Elise

Drejning kan få en företagsgrupp att komma närmare varandra och rent av förstå varandra bättre.

– Drejning är lite ovanligt, inte så många som har provat och det är så kreativt. Alla som testar släpper loss och måste vara kreativa, man använder andra delar av hjärnan vilket gör att man kommer närmare varandra som kollegor. Drejning öppnar upp för att lära känna varandra utanför jobbrollerna, säger Elise.

Ta med konferensen hem

Under aktivitet får deltagarna möjlighet till att måla keramik eller dreja från grunden.

– Fördelen att välja drejning som aktivitet under konferensen är att man får med sig ett minne att ta med hem eller att använda på kontoret. Varför inte dreja en fruktskål och låta den stå i konferensrummet? Jag har även haft grupper som har målat personliga kaffemuggar för användning på jobbet, säger Elise.

Läs mer om krukmakeriet och aktiviteterna som erbjuds.

Vill du veta vad som händer på våra slott, hotell och mötesplatser?

Anmäl dig till Stockholm Meeting Selections nyhetsbrev och få 15 % i välkomstrabatt på hotellnätter.

Anmäl dig här