Våra slott och hotell
som location för foto och filminspelningar

Att använda våra fantastiska miljöer för foto och film är populärt. Vi erbjuder en stor variation och bredd av riktigt vackra miljöer både när det kommer till arkitektur, design och känsla. Här finns stora pampiga slottssalar, vinterträdgårdar, ljuvliga hotellrum i mängder av stilar och storlek, mindre mötesrum i olika färgsättningar och inredningsstil samt krogmiljöer. Vill man hyra hela byggnaden är det också ofta möjligt.
En uppsjö av möjligheter med andra ord!

Vissa av våra ställen har traditionell 1700-talsmiljö och andra en spännande variation av nytt och gammalt. Att kombinera fotograferingar och inspelningar både ute och inne ger er bredd i materialet. Här finns sjönära och gudomligt vackra slottsparker och även byggnadernas fasader lämpar sig väl för både foto och film. Våra locations har använts av inredningsföretag, modeföretag, bilmärken, film och tv-produktioner, social media influencers etc. För oss är det mycket viktigt att alla i produktionen känner sig välkomna under inspelning eller fotografering hos oss, vi hjälper gärna till med era önskemål.

Vill du veta mer om hur våra platser kan fungera som location för er?
Kontakta vår marknadsavdelning som hjälper er med just era behov marknad@meetingselection.se

Åkeshofs Slott

Ett stenkast från stan och omgiven av en grönskande slottspark finner du Åkeshofs Slott. Slottet har väldigt vackra salonger med 1700-talskonst som pryder väggarna. På bottenplan ligger Restaurang Råkoko som är som en grönskande oas som lämpar sig väldigt väl för fotograferingar och inspelningar av olika slag. En trappa upp hittar du den fina jaktsalen och Wredes förmak med helt förtrollande 1700-talsmålningar från golv till tak. I slottsköket finns fina miljöer om man är intresserad av miljöer för mat och vin. Nere i källaren finner du slottets vinkällare som också är en uppskattad miljö för inspelningar av olika slag. I slottets flyglar finns hotellrum med traditionell stil.

Skytteholm

På Skytteholm är naturen storslagen och typiskt svensk. Vid Mälarens strand ligger herrgårdsbyggnaden från 1600-talet. I flyglarna finns det hotellrum med klassisk herrgårdskänsla. Herrgården och dess flyglar erbjuder traditionell herrgårdsmiljö för inspelningar och fotograferingar. I andra byggnader, Skyttegården finns stor matsal mot vattnet och hotellrum i stilrent utförande. På Skytteholm får ni en avskild miljö med både vacker natur, exteriör och interiör.