Stockholms närmaste slott: Ulfsunda Slott – ett festslott att räkna med

Vad är väl en bal på slottet? Jo, alldeles, alldeles underbar och kan verkligen vara något utöver det vanliga. Ulfsunda Slott, Stockholms närmaste slott, är verkligen en perfekt plats för den som planerar festen eller företagseventet med det lilla extra. För en tillställning på ett slott är verkligen något utöver det vanliga. Vem vill inte arrangera festen eller eventet alla talar om i flera år? Ulfsunda Slott ger dig definitivt chansen.

Ulfsunda Slott är fantastiskt på många sätt, ett av dem är att det ligger nära Stockholm men ändå är miljön så olik Stockholm city så att det känns som om man har åkt längre. På så sätt får event- eller festgästerna en mer påtaglig känsla av miljöombyte. På bara 20 minuter från Stockholm city tar man sig till slottet.

Ulfsunda Slott har anor från 1600-talet och byggdes under 30-åriga kriget, 1644-1647, av Lennart Torstensson som var en av Sveriges främsta generaler. Man kan verkligen känna historiens vingslag och också fascineras över hur modern inredningsdesign möter det gamla på ett smakfullt och överraskande sätt.

Torbjörn Blomqvist, som bland annat äger Ulfsunda Slott och även driver ett antal andra slott- och hotell inom Stockholm Meeting Selection, har varsamt rustat upp och förädlat Ulfsunda Slott till det festslott det är idag med ”Livets Goda” som ledord.

– ”Livets Goda” är något som alltid är viktigt för mig, både privat och i min yrkesroll. Jag tycker helt enkelt att livet är till för att njutas av och det gör man med hjälp av det som förgyller. En helg vid havet, ett glas krispig champagne med en solnedgång som vy, en bättre lunch tillsammans med kollegor eller möjligheten att anordna sin fest eller ett företagsevent på ett slott. Livets goda har jag haft som ledord medan vi har förvandlat Ulfsunda Slott till vad det är idag. Hela Stockholms slott för möten, fest och njutning, säger Torbjörn.

Ulfsunda Slott är ett bra val för större arrangemang då man både kan nyttja slottets rum och salar samt möjligheten att få ytterligare festyta i form av festtält framför slottet.

– Vill man ge sina gäster en helhetsupplevelse i form av underhållning, mat och location så infriar Ulfsunda Slott allt detta. Dessutom är närheten till Stockholm city väldigt bra. Det ska vara enkelt att komma till festen eller företagseventet. Att även kunna ge gästerna möjlighet att bo kvar på slottet i något av det 54 rummen som alla har en unik design brukar vara mycket uppskattat. På våra andra slott i närheten finns ytterligare 90 rum att erbjuda gäster från när och fjärran säger, Torbjörn Blomqvist.

Läs mer om Ulfsunda Slott 

FAKTA ULFSUNDA SLOTT

FEST PÅ ULFSUNDA SLOTT– På Ulfsunda slott finns möjlighet till både små och stora tillställningar. Inomhus hittar du tidlöst designade rum och salar med historiens vingslag i väggarna. Utomhus finns vår vackra slottsträdgård som är som gjord för mingel.

RIKSSALEN – I Rikssalen är det högt i tak, både bildligt och bokstavligt talat, med stora fönsternischer som skapar en ljus och härlig atmosfär. Rikssalen rymmer upp till 100 sittande gäster.

VINKÄLLAREN – Ulfsundas vinkällare i Östra flygeln är en spektakulär plats om du vill sätta guldkant på ett mindre event. Här anordnas också slottets vinprovningar. Vinkällaren kan ta emot sällskap upp till 20 personer för vinprovningar och upp till 30 personer för mingel. Alternativt så kan vinkällaren användas som en station under festarrangemanget och man delar upp festdeltagarna så att alla får möjlighet att uppleva vinkällaren.

FESTTÄLTET – Som inne, fast ute. I festtältet kan man möblera med runda bord, långbord, takkronor, kandelabrar, loungemöbler, bardisk och dansgolv. Festtältet rymmer upp till 80 sittande gäster. Vid större sällskap än 80 personer finns möjlighet till lösning som tar upp till 200 sittande gäster.

RESTAURANGEN – Restaurangen består av flera mindre rum som ger en känsla av chambre séparée och avskildhet. Perfekt för intima middagar. Den största matsalen i restaurangen rymmer 32 gäster. Totalt kan 86 gäster sitta i restaurangen.

HOTELL – Alla de 54 hotellrum är individuellt inredda. På Stockholms närmaste slott kan du välja och vraka mellan romantiska himmelssängar, badkar i alla dess former, sviter du aldrig kunnat drömma om och färgsprakande inredning. Rummen har genomgående hög kvalité och noga utvalda materialval för att du ska få en upplevelse av hög klass.

VI ÄR SAFE TO VISIT

Hotell räknas inte som en allmän sammankomst. Läs mer om vad som gäller hos oss, vilka möjligheter som finns för att ses avskilt och hur vi arbetar för att minska smittspridningen av Covid-19.