Visa orginalspråket

Värdefullt tips till alla er som planerar konferenser som man inte bör missa

Man säger att ombyte förnöjer, att vi människor mår bra och detta är tveklöst sant. I att planera och genomföra en konferens ligger just stor vikt vid att man faktiskt byter miljö. Det är på så många sätt viktigt att möta kolleger utanför den egna vardagsmiljön på arbetsplatsen och genom det få nya intryck att ta med sig hem och komma framåt i arbetet.

Men konferensen kan bli stressande för många. Oron för att komma efter med sina dagliga sysslor stressar oss människor av 2018. Att veta att arbetsbördan växer medan konferenstimmarna går är inte bra för någon. Om konferensdeltagaren kan genomföra konferensen utan att behöva oroa sig för allt det som samtidigt blir ogjort, eller som väntar på att bli gjort då man kommer tillbaka till arbetsplatsen igen är avgörande för att det ska bli en fruktsam konferens. Här är våra tips för att få bort negativ stress och att faktiskt konferensdagarna blir så som man vill, informativa, peppande och inspirerande

Alternativ 1 – Planera in minst 40 minuter på förmiddagen och eftermiddagen där deltagarna får tid att svara på mail, ta samtal och kolla av om något måste lösas. Många hoppar över detta och på så sätt tvingas många av konferensdeltagarna att stressat svara på mail under lunchen eller under den där timmen innan middagen då man istället kunde delta på en gemensam aktivitet med kollegorna.

Alternativ 2 – Att bryta varje timme och ge deltagarna 10 minuter att strecka på benen och svara på ett par mail eller två gör att fokus kommer bli bättre. Be sedan deltagarna släppa mailen och telefonen i 50 minuter för snart får de 10 minuter till att kolla av alla kommunikationskällor.

Att minimera underliggande stress kommer generera en bättre upplevelse för konferensdeltagarna.

Lycka till!

Läs också:

Förslag på aktiviteter under konferensen 

Stockholm Meeting Selections utbud av platser för konferens- och möteslokaler nära Stockholm och i Stockholm City

 

 

Planerar du en julkonferens?

Boka er konferens med julkänsla på våra 10 destinationer i och runt Stockholm.