Visa orginalspråket

På Skytteholm tar man svenskt fika på allvar

Det är allmänt känt att vi svenskar dricker mest kaffe i världen, näst efter Finland. Men det är inte bara kaffet som är viktigt för oss, det är även tillbehören. På Skytteholms herrgård på Ekerö tas det svenska fikat på stort allvar och här kan man gotta sig i allt som hör till – sju sorters kakor, kanelbullar, köttbullemackor och prinsesstårta. Och ja, påtår ingår.

Svenska smaker och traditioner
Gillar man svenskt fika är Skytteholm på Ekerö rena himmelriket. Här är svenska råvaror och recept, de olika årstiderna och almanackans dagar inspiration och ramverk. Både nya och traditionella bakverk får ta plats. Allt i en uppgraderad version och med en personlig touch.

Personlig touch – av en amerikan
Den personliga touchen på Skytteholms fikasuccé står bagaren Jesse Marsh för. Som namnet antyder är Jesse inte direkt femte generationen svensk utan en 42-årig amerikan som flyttade hit med sin svenska fru för 11 år sedan.

– Den svenska fikatraditionen är fantastiskt, säger Jesse. Det är när man fikar tillsammans som underverk sker.

Innan Jesse började på Skytteholm jobbade han bland annat som souschef och som bagare och konditor på ett stort hotell i Stockholm city. Lugnet och naturen på Ekerö lockade honom till Skytteholm. Hans egna favoriter på fikabordet är fröknäckebröd, kardemummabullar och dammsugare.

Alltid nybakat
En dag på jobbet för Jesse består helt enkelt av bakning i olika former. Flera sorters bröd serveras till frukost, förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika och middag. Kakor trillas, bullar kavlas och goda desserter skapas. Till förmiddagsfikat dukas nybakat bröd och tillbehör upp så man kan göra sin egen favoritsmörgås med smaker från Sverige. Köttbullar, ägg- och kaviar eller räkor är några av påläggsmöjligheterna. Till trefikat serveras kaffe och hembakta kakor – fikabröd som andas barndomsminnen och syrénberså.

– Det bästa med Sverige? Den svenska sommaren! Ja, förutom fikat då förstås, säger Jesse.

Läs mer om Skytteholm på
www.skytteholm.se

Sommarfest på ett slott
eller i pool, park, padelbana, spa…

Spana in våra 11 unika destinationer och boka det som passar dig och dina kollegor bäst!

Läs mer om våra konferenserbjudanden >

Söker du en spa-helg eller en weekend med vänner, läs mer om våra privaterbjudanden >