Vernissage och novembermingel på Ulfsunda Slott

En viktig del i att skapa en inspirerande och unik miljö på Ulfsunda Slott är våra konstutställningar. Fyra gånger om året byter vi utställning och håller vernissage i samarbete med talangfulla konstnärer. Lördagen den 10 november var det dags för årets sista vernissage och denna gång hade vi glädjen att välkomna Birgitta Glenmark och hennes utställning ”Färglagt” till slottet.

Birgitta Glenmark på öppningen av hennes utställning “Färglagt” på Ulfsunda Slott. Foto: Anders Glenmark

Färglagt är en färgsprakande kavalkad av Birgittas vackra målningar. Hela 45 tavlor finns att beundra i slottets matsalar, reception och trapphus fram till februari 2019.

Birgittas målning Blue Explosion samt Ulfsunda Slotts restaurangteam. Foto: Anders Glenmark.

Under vernissagen fylldes matsalarna snabbt med gäster som minglade denna novemberlördag. Det bjöds på snittar, bubblande dryck och DJ:n Majid Jam levererade sköna låtar under hela eftermiddagen. Från slottets sida älskar vi verkligen att se alla salar och salonger fyllas upp till ett härligt surrande vimmel. Det känns som att hela vårt 1600-tals slott spricker upp i ett stort leende då det får vara värd för roliga evenemang.

Birgitta Glenmark tillsammans med vernissagebesökare. Foto: Andes Glenmark.

 

Birgitta Glenmark är också något av en tusenkonstnär. På vardagarna är det koncentration och precision till hundra procent då hon jobbar som specialiserad handkirurg och på kvällarna låter hon fantasin och kreativiteten flöda på målarduken i sin ateljé. I sitt måleri utforskar Birgitta nyfiket olika material och låter även det sätta tonen för sitt konstuttryck.

Foto: Anders Glenmark

Foto: Anders Glenmark

Foto: Anders Glenmark

Foto: Anders Glenmark

Alla tavlor i utställningen är till salu (flera är dock redan sålda) så här är ett bra tips till dig som önskar förnya väggarna hemma eller vill ge en unik julklapp till någon du tycker om.

Vi längtar redan till nästa vernissage! Håll utkik – snart avslöjar vi vem som kommer ställa ut med start i februari. Då slår vi åter upp dörrarna till slottet och välkomnar alla intresserade på vernissage!

Ps. Har du tips på konstnärer som vill ställa ut? Vi tar löpande emot ansökningar om utställningssamarbeten på Ulfsunda Slott. Maila marknad@meetingselection.se vid intresse.

Läs mer om Galleri Ulfsunda här och Ulfsunda Slott här.

 

VI ÄR SAFE TO VISIT

Hotell räknas inte som en allmän sammankomst. Läs mer om vad som gäller hos oss, vilka möjligheter som finns för att ses avskilt och hur vi arbetar för att minska smittspridningen av Covid-19.